Mi, a Spájzban a kis tételben beszerezhető, családi pincészetekben készült kézműves borokra esküszünk. Pont ilyet találtam az egyik beszállítónál, és azonnal döntöttem: nem veszek többé bort nagykereskedésben, mert ott nincsenek igazi „gyöngyszemek”. Az egyediség, a minden mástól megkülönböztethetőség – ez az, ami igazán vonz, és reményeim szerint a hozzánk betérőket úgyszintén. Számomra egy olyan Merlot-ban, amelyet valamelyik nagy, elismert hazai sztárpincészet készít, nincs meg az a varázs, mintha egy kicsitől rendelném. A tökéletes minőség ugyanis nem jelent egyet az egyediséggel, az „itt készült, ilyen lett” mindig vonzóbb, mint a megszokottan jó, de egyforma minőség. Ezért fordulok más témában is olyan kistermelőkhöz, akik ezt a különös varázst hordozzák. Saját kolbászt, sonkát, dzsemet, szörpöt igyekszem a vendég elé tenni nap mint nap, a kenyereink is mind különleges, egyedi ízűek, saját sütés. Hagymást, zöldfűszereset, édesburgonyásat készítünk. A palacsinta lekvárja természetes, hogy finom házi lekvár, és meggyőződésem, aki megkóstolja, megízleli, az a vendég már csak emiatt is visszatér. Jó alapanyagot, emberi, személyes dolgokkal feltölteni – egy családias kisvendéglőben ez lehet a helyes irány.
Borokról
2010.12.20. 09:15 gasztromester
Szólj hozzá!
Címkék: kis merlot bor családi sonka pincészet kolbász tétel lekvár
A bejegyzés trackback címe:
https://kolbaszokaspajzban.blog.hu/api/trackback/id/tr812527358
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.